Onze winkel

Onze winkel

Spar Elewijt behoort tot de Colruyt Group, een van de sterkste groepen in ons land. Maar hoe sterk ook de groep, een winkel draait pas goed als de klanten tevreden zijn. Winkeluitbaters Dirk en Daisy vertellen hoe ze dat doen.

Service met de glimlach

Dirk: “Een aantal factoren bepalen het succes van je winkel: versheid, kwaliteit, divers aanbod, oog voor nieuwe trends, specialiteiten, klantvriendelijkheid, service met de glimlach, hulpvaardigheid. De klant is voor ons echt primordiaal, en we ontvangen iedereen als een welkome gast. Want zonder klanten heb je geen goed draaiende winkel.

Acht jaar geleden nam ik samen met mijn Broer Bart de spar in Elewijt over. Vijf jaar geleden besloot Bart om samen met zijn vrouw de Spar  in Merchtem uit te baten. Daarom stapte Daisy mijn vrouw sindsdien mee in de zaak, Ik hou me vooral bezig met het algemeen beleid en de personeelszaken.

Daisy : "Ik sta in voor het hele assortiment . Onze dochters Stephanie en Emilie werken ook mee in de zaak.  Ik heb echt een passie voor voeding. In mijn vrije tijd laat ik mij inspireren door kookprogramma's en kookboeken, ik wil echt weten wat er leeft in de huidige keukens. Ik tracht onze consument een uitgebreid assortiment aan te bieden zodat onze klant écht wel alles vindt om uitgebreid en lekker te koken. Mijn pareltjes zijn de charcuterie en de kaasafdeling. Klassiekers , fijne specialteiten en variatie zijn voor mij prioritair.

Midden in het centrum

Dirk en Daisy houden winkel in Elewijt , midden in het centrum, op de hoek van de Rubenslaan en de Tervuursesteenweg. Daisy: “De Rubenslaan en de Tervuursesteenweg zijn alle twee vrij drukke banen. Heel wat mensen kennen de Spar dan ook als de ideale winkel voor hun boodschappen op weg naar huis. Toch weet de winkel haar aangename buurtsfeer te behouden. Er is altijd tijd voor een babbeltje.”

Team van alle leeftijden

Het Spar-team bestaat uit enthousiaste medewerkers van alle leeftijden. Momenteel zijn de vrouwen in de meerderheid: veertien vrouwen tegenover vier mannen. In het weekend krijgen ze versterking van studenten. Daisy: “Jong, minder jong, mannen, vrouwen, vast personeel, jobstudenten, … Er zit variatie in ons team. Maar iedereen deelt dezelfde visie: onze klanten staan centraal. Klantvriendelijkheid, stiptheid, hygiëne en een vlotte samenwerking zijn voor ons heel erg belangrijk. Alleen zo draait onze winkel goed.”

Spar elewijt

Volg ons op Facebook